Kurz vietnamské kuchyně Praha 🍜

Připravte se na dobrodružství do srdce vietnamské kuchyně s kurzem v Praze! Během kurzu se naučíte připravovat ikonické pokrmy jako Gỏi cuốn, Phở bò, a Bún chả, a to vše pod vedením zkušeného kuchaře. Prozkoumáte pestrou paletu exotických ingrediencí, dozvíte se o tradičních metodách přípravy a nasajete atmosféru vietnamských kulinářských tradic. Přijďte zažít nezapomenutelný kulinářský zážitek, který vám otevře dveře do fascinujícího světa vietnamské kuchyně! Více o kurzu vietnamské kuchyně


Jak kurz vietnamské kuchyně v Praze probíhá?

Kurz vietnamské kuchyně Praha

Vydejte se na kulinářskou expedici do srdce Vietnamu a objevte jeho bohatou kuchyni plnou rozmanitých chutí a vůní. Během kurzu vaření vietnamských pokrmů se ponoříte do barevného světa exotických ingrediencí a naučíte se připravovat tradiční speciality, jako je například slavná polévka Pho Bo, lehké jarní závitky nebo lahodná plněná bageta Banh Mi. Tyto dobroty pak budete moci s radostí servírovat doma pro svou rodinu či přátele nebo si je dopřát jako lahodnou večeři.

Během kurzu vám zkušený kuchař přiblíží tajemství vietnamské kuchyně, vysvětlí vám používané bylinky a speciální omáčky a provede vás krok za krokem při přípravě klasických vietnamských jídel. Každý účastník si tak odnese nové znalosti a dovednosti, které může okamžitě využít v kuchyni. Celý gastronomický zážitek trvá přibližně 3 hodiny a probíhá v centru Prahy.

Co se v kurzu vaření vietnamské kuchyně naučíte?

  • Gỏi cuốn – studené jarní závitky z vietnamské kuchyně. Jsou to tenké plátky rýžového papíru, které jsou naplněny různými ingrediencemi, jako jsou nakrájené zeleniny (například mrkev, okurka, salát), bylinky (jako máta, koriandr) a obvykle také kousky vařeného masa (například krevety, vepřové maso nebo kuřecí maso). Někdy mohou být do závitků přidány také rýžové nudle. Gỏi cuốn se často podávají s různými dipy, jako je sladkokyselá omáčka nebo omáčka na bázi rybí omáčky, které přidávají dobroty do jejich chuti. Jsou lehké, osvěžující a často se konzumují jako předkrm nebo jako součást vietnamského občerstvení.
  • Phở bò, ikonická vietnamská polévka, která je známá po celém světě. Tento pokrm se skládá z bohaté a aromatické hovězí vývaru, do kterého jsou přidány rýžové nudle a plátky hovězího masa (nebo jiného druhu masa, jako je kuřecí nebo krevety). Polévka je obvykle obohacena o různé bylinky a koření, jako jsou koriandr, máta, čerstvá limetka, jalapeño papričky a cibulové klíčky.
  • Bún chả, další klasický pokrm z vietnamské kuchyně. Jedná se o kombinaci grilovaných vepřových kousků a bůčku, které jsou marinované ve sladkokyselé omáčce, a to obvykle obsahuje ingredience jako jsou rybí omáčka, cukr, citronová šťáva, česnek a chilli. Tento pokrm se podává spolu s rýžovými nudlemi, které jsou často doplněny o zeleninu jako například čerstvý salát nebo bylinky a ořechy. Bún chả je obvykle doprovázeno také omáčkou, která se používá k namáčení vepřového masa a bůčku. Tento pokrm je oblíbený pro svou bohatou a vyváženou chuť, a je často podáván jako hlavní jídlo nebo jako součást vietnamského občerstvení.
  • Sinh tố xoà – osvěžující koktejl z vietnamské kuchyně vyrobený z čerstvého manga. Mango je smícháno s mlékem (často kondenzovaným mlékem) a ledem, někdy se přidává i cukr pro dochucení. Tento koktejl je obvykle krémový a má sladkou, ovocnou chuť s lehkou kyselostí z manga.

Líbit by se také mohly další gastronomické kurzy a zážitky v Praze!

Kurz indické kuchyně

Kurz indické kuchyně Vás provede světem indických chutí a dovedností. Vyzkoušíte chlebové placky naan, Chana Masala, Pakoras, kuře murgi malai a tikka. Více o kurzu indické kuchyně v Praze

Kurz italské kuchyně Praha

Kurz italské kuchyně, kde vyzkoušíte carpaccio z hovězí svíčkové, bazalkové pesto, ragú bolognese, domácí tagliatelle, bramborové gnocchi a čokoládový fondán s kysanou smetanou. Více o kurzu italské kuchyně v Praze

Kurz francouzské kuchyně Praha

Kurz francouzské kuchyně, kde vyzkoušíte tradiční francouzskou cibulačku, quiche lorraine, ratatouille, lyonské brambory a také crème brûlée. Více o kurzu francouzské kuchyně v Praze

Degustace francouzských vín Praha

Degustace francouzských vín probíhá s profesionálními sommeliéry a těšit se můžete na kvalitní Alsaská vína, vína z oblasti Rhony a Burgundská vína. Více o degustaci francouzských vín

Kurz přípravy steaků Praha

Kurz přípravy steaků a masa, kde vyzkoušíte různé steaky (Flank, Skirt,..), carpaccio, Tagliatta z hovězího pupku, výborné přílohy, ale také i něco sladkého! Více o kurzu přípravy stejků


Chcete kurz vietnamské kuchyně Praha absolvovat nebo darovat? 🎁

V Praze nabízí kurz vietnamské kuchyně ideální dárek pro každého, kdo má rád vynikající pokrmy a rád objevuje gastronomická dobrodružství. Tento dárek je plný lahodných receptů a umění vietnamské kuchyně, které poskytují nezapomenutelný zážitek a zanechají dlouhodobé vzpomínky. S dárkovým poukazem platným minimálně 12 měsíců má obdarovaný dostatek času na vybrání toho nejvhodnějšího termínu a načerpání inspirace z jedinečného kurzu. Bez ohledu na to, zda je obdarovaný začátečníkem nebo zkušeným kuchařem, kurz vietnamské kuchyně v Praze ho nadchne svými chutěmi a přinese nové dovednosti do jeho kulinářského repertoáru.