Kurz výroby čokolády a její degustace je neodolatelným lákadlem pro všechny čokoholiky. Na začátku kurzu vás uvítá zkušený čokolatiér, který vás zavede do tajů čokolády. Pochopíte, jak se čokoláda vyrábí a ze kterých ingrediencí se skládá. Historie čokolády vás fascinuje a dozvíte se, jak se v minulosti čokoláda připravovala a podávala. Celý kurz výroby čokolády v Praze je nezapomenutelným a sladkým zážitkem, který potěší nejen chuťové buňky, ale i srdce všech milovníků čokolády. K dispozici jsou dárkové poukazy i dárková balení!
Omlouváme se, ale v současnosti nemáme tento kurz k dispozici. Doporučit jako alternativu můžeme cukrářský kurz pro začátečníky nebo kurz pečení makronek.
Líbit by se také mohly další cukrářské kurzy!

Kurz pečení makronek
Makronky jsou oblíbené francouzské dezerty, které mají formu malých, barevných sušenek s křupavou vnější vrstvou a vláčným, měkkým středem. Kdo je už někdy zkoušel, ví, že umí pěkně potrápit! Ušetřete čas, peníze a možná i nervy a absolvujte kurz pečení makronek taktéž v Praze. Více o kurzu makronek

Cukrářský kurz pro začátečníky
Pokud jste spíše začátečníkem, doporučit můžeme základní cukrářský kurz, který probíhá na stejném místě i se stejnou cukrářkou jako kurz pečení makronek, ale i kurz cupcakes:) Více o kurzu pro začátečníky
Jak kurz výroby čokolády v Praze probíhá?

Během degustace ochutnáte zajímavé druhy čokolád a prozkoumáte, jak se jejich chutě liší. Největší radost vás ale čeká ve výrobně, kde se naučíte vytvořit vlastní čokoládu. Budete mít na výběr z několika druhů čokolády a po ozdobení cukrářskými dekoracemi, ořechy nebo sušeným ovocem si vytvoříte svůj jedinečný sladký poklad.
Kurz výroby čokolády je zážitek, který vás zasvětí do tajů čokoládového umění a přinese vám nejen nové znalosti, ale i sladké vzpomínky na společně strávený čas. A navíc si odnesete domů svou vlastní vyrobenou čokoládu, která potěší nejen vás, ale i vaše blízké.
Jak se čokoláda vyrábí?
Čokoláda je velmi oblíbená pochoutka, a její výroba je složitý proces spojující různé suroviny. Hlavním základem čokolády je kakao, které se získává z kakaových bobů. Po sklizni jsou kakaové boby fermentovány a sušeny, aby získaly svou charakteristickou chuť. Poté jsou boby praženy a oloupané, čímž se uvolní kakaoová hmota nazývaná „kakaové niby“. Ty jsou následně rozemlety na kakaový prášek a kakaové máslo. Tyto dva prvky jsou základními ingrediencemi při výrobě čokolády. Kakaový prášek přispívá k intenzivní chuti, zatímco kakaové máslo dodává čokoládě krémovou konzistenci. Při výrobě čokolády se kakaový prášek a kakaové máslo smísí s cukrem a dalšími případnými přísadami, jako je mléko, lecithin nebo vanilka, a to vše je pečlivě zpracováno v čokoládovém těstíčku. V závislosti na podílu jednotlivých složek vznikají různé druhy čokolády – tmavá, mléčná nebo bílá.
Chcete kurz výroby čokolády Praha absolvovat nebo darovat?
Kurz výroby čokolády Praha je naprosto dokonalým dárkem pro všechny čokoládové nadšence. Tato nezapomenutelná zkušenost jim umožní ponořit se do světa čokolády, naučit se její výrobu od profesionálů a objevit tajemství tohoto sladkého umění. Díky dárkovému poukazu s minimální platností 12 měsíců má obdarovaný dostatek času, aby si zvolil nejlepší termín.