V srdci Českého Švýcarska, v malebné Krásné Lípě, se otevírá prostor, kde se z obyčejného milovníka sladkostí může stát skutečný čokolatiér. Kurz výroby čokolády vás vtáhne do světa, kde se snoubí řemeslná dovednost, trpělivost a radost z tvorby. Od prvního okamžiku vás pohltí vůně kakaa, jemný lesk čokoládové hmoty a lákavá představa, že už za pár hodin budete držet v rukou vlastní tabulku či pralinku. Více o kurzu výroby čokolády
Jak kurz výroby čokolády Krásná Lípa probíhá?

Na začátku workshopu se seznámíte s tajemstvím čokoládového řemesla. Dozvíte se, jak důležitá je temperace – proces zahřívání a ochlazování čokolády, díky kterému získává křehkost, lesk a správnou strukturu. Nebudete však jen poslouchat – od prvních minut budete zapojeni do práce. Vaše ruce se naučí správně míchat, roztírat i tvarovat, a z každého pohybu bude cítit kouzlo tradiční ruční výroby, které nenahradí žádný stroj. Postupně se pustíte do výroby tabulek, bonbonů i pralinek, které patří mezi vrchol čokolatiérského umění. Právě u pralinek oceníte, kolik trpělivosti a pečlivosti je třeba, aby byly nejen chuťově dokonalé, ale i krásné.
Lektor, zkušený čokolatiér, vás po celou dobu podporuje a sdílí s vámi cenné tipy. Dozvíte se například, jak poznat kvalitní čokoládu, čím se liší jednotlivé druhy a jaké kombinace chutí stojí za to vyzkoušet. Kromě samotné výroby se tak ponoříte i do světa čokoládové kultury – ochutnáte různé typy čokolád, od jemně mléčné až po intenzivní 100% variantu, která vám představí čistou sílu kakaových bobů. Kouzlo kurzu spočívá také v tom, že každý účastník si odnese nejen nabyté znalosti, ale i vlastnoručně vyrobené sladkosti. Vaše tabulky, bonbony či pralinky se stanou nejen pýchou, ale i originálním dárkem pro blízké – i když je velmi pravděpodobné, že většina z nich skončí u vás doma během prvních dnů. K tomu všemu obdržíte i certifikát o absolvování, který vám připomene, že jste si vyzkoušeli něco výjimečného.
Líbit by se také mohly další cukrářské kurzy!

Kurz pečení makronek
Makronky jsou oblíbené francouzské dezerty, které mají formu malých, barevných sušenek s křupavou vnější vrstvou a vláčným, měkkým středem. Kdo je už někdy zkoušel, ví, že umí pěkně potrápit! Ušetřete čas, peníze a možná i nervy a absolvujte kurz pečení makronek v Praze. Více o kurzu makronek

Cukrářský kurz pro začátečníky
Pokud jste spíše začátečníkem, doporučit můžeme základní cukrářský kurz, který probíhá na stejném místě i se stejnou cukrářkou jako výše nabízený kurz pečení makronek. Více o kurzu pro začátečníky
Chcete kurz výroby čokolády absolvovat nebo darovat? 🎁
Kurz výroby čokolády v Krásné Lípě je ideální pro všechny, kdo hledají nevšední zážitek. Potěší kreativní duše, milovníky sladkostí i ty, kteří chtějí proniknout do tajemství, jež stojí za lahodným kouskem čokolády. Je to chvíle, kdy se naučíte něco nového, odpočinete si od každodenního shonu a vytvoříte si vlastní kousek radosti. Tento zážitek je možné i věnovat díky dárkovému poukazu s platností minimálně 12 měsíců!
